dinsdag 21 februari 2012

Wow

Voor onze kinderen kozen we bewust voor goed christelijk onderwijs toen we op zoek gingen naar een school. Wanneer je dan de overstap van een veilige gereformeerde basisschool gaat maken naar het middelbaar onderwijs, is dat best lastig. Want niet alleen het christelijk zijn van een school vinden wij belangrijk, maar ook het niveau en de kwaliteit van het onderwijs.
Uiteindelijk kozen we voor Esther voor een Christelijke school in Delft. Maar wat dat christelijk inhoudt, moet je dan nog maar afwachten. Inmiddels zit ze in de derde en heeft een geweldige klas getroffen. Wat het christelijk inhoud binnen de school kan ik niet zo goed hoogte van krijgen, niet zo heel veel, heb ik de indruk.
Maar het leuke en bijzondere, waar we heel dankbaar voor zijn, is dat er in haar klas wel meer kinderen zitten die geloven en gewend zijn naar de kerk te gaan. Dus toen ze kwam vragen of ze met een aantal klasgenoten mee mocht doen met het project The Farm, heb ik meteen ja gezegd. Het is een christelijk project waarbij ze onder leiding van oudere christelijke jongeren bijbelstudie doen en 's middags Zijn liefde uitdelen aan de mensen door iets te doen voor de maatschappij. God heeft ons vertrouwen meer dan bevestigd, dit had ik nooit kunnen verzinnen, dat ze met zo'n project thuis zou komen vanuit school.
When we did sent Esther to a school in Delft we never expected her to come home with other Christian friends and a project with bible study and outreach for three whole days during the holidays next week. Isn't He amazing?
 

8 opmerkingen:

Lori zei

Awesome! It is nice when our kids make good Christian friends!!

Quiltblog Janine zei

Fijn dat ze het naar haar zin heeft op school. Dat is erg belangrijk. Projecten horen zinvol te zijn en dat lukt meestal wel. Maar het is ook belangrijk dat het leuk is en dat je het met elkaar samen kan doen is erg leerzaam en verstevigt de band.

Kris zei

Beautiful photo Jantine! Absolutely inspiring!

Aline zei

Wat een prachtig project zeg. Nooit van gehoord trouwens! Veel succes voor je dochter!

Anoniem zei

Wat moet jullie dat een heerlijk gevoel hebben gegeven? Je kan dan niet anders dan 'ja' zeggen hé? ;o)

Gerreke zei

Prachtig! Wat heerlijk dat ze dat gaan doen!

Judith zei

zeker fijn dat je op deze manier er achter komt dat je goed gekozen hebt..of misschien wel op t pad gezet bent naar deze school.die zo aansluit met wat jullie graag willen voor je kind

quiltlodge gerda zei

Kennelijk belijden ze op die school het geloof niet zo zeer met woorden maar meer met daden. Lijkt mij de juiste instelling.