vrijdag 2 december 2011

Onmisbaar

Mijn huisgenoten zijn het over één ding helemaal eens, quilten zal niet hun hobby worden! Maar... Ik kan altijd terecht voor hulp of advies. DH heeft me al van menig advies gediend als ik twijfelde over kleur of maat. Hoe ik na het vragen van dat advies dan ook blijf wikken en wegen, uiteindelijk besluit ik vaak te doen wat DH aanraadt, want weet je, hij heeft eigenlijk altijd gelijk!
Zo ook dochterlief. Toen ik kortgeleden aan iemand vertelde dat ik altijd zei NOOIT juf te worden omdat mijn moeder dat wel was, wist mijn lieve dochter te vertellen dat zij NOOIT zou gaan naaien omdat ik dat ALTIJD aan het doen ben. AU.
Maar stiekem hou ik hoop, want uiteindelijk, via omwegen ben ik toch juf geworden, dus wie weet waar dochterlief met omwegen, misschien later als ze zelf kinderen heeft, nog eens beland, in de naai- of quilt wereld? Ze kan de naaimachine bedienen en ook stofjes snijden met rolmes en snijmat gaat haar niet gek af. Ook is ze nooit te beroerd om mij kleur of stofadvies te geven als ik er om vraag, en net als haar vader heeft ze er een goede kijk op. Afgelopen week was ze zelfs bereid om het extra paar handen te zijn dat ik nodig had om een quilt goed te sandwichen omdat de achterkant maar 2 cm breder was dan de voorkant. Dus voorlopig blijf ik hopen!
En de jongens dan? Ook die hebben ook zo hun eigen mening en zijn best bereid die te geven als ik daarom vraag...  
The other family members agree on one thing, they will never have quilting as their hobby! But... I can always get help and advice. My DH has helped me endlessly with colour or size matters. Always willing to advice. And whenever I keep thinking of other things and possibilities, I always come back to his advice and yes, somehow he is always right. 
As for my daughter. Shortly I told someone I NEVER would become a teacher because my mom was a teacher. That was the moment my daughter used to tell me she would NEVER start sewing since I was ALWAYS sewing. AUCH. 
But I keep hoping, since in the end I became a teacher, so maybe some day, like when she has kids herself, she will get behind that sewing machine ;-). She knows how to use the sewing machine, seam ripper, is quite good at using rotary cutter and cutting mat. Never fails to advise about colour or design when I ask her to and like her daddy, usually she is right. Last week she even helped me to sandwich a quilt for her niece, when I had a backing that was only one inch wider then the top. So I keep hoping! 
And those boys? They never fail to give advice when I ask them either...

12 opmerkingen:

Stina zei

leuk als ze je zo terzijde staan,en die foto is ook een plaatje.

fijn weekend
gr Stina

Bianca zei

Geef de hoop niet op, ik was ook zo'n dochter. Mijn moeder naaide veel, voornamelijk kleding, maar zorgde dat ik ver weg was als ze te veel uit ging leggen. Toen vriendinnen naar naailes gingen, weigerde ik pontificaal. Toen ze naar dansles gingen trouwens ook. Ik kan nog geen knoop aan zetten. Als ik al ooit zou trouwen, deed ie dat maar mooi zelf!
En zie me nu eens. Al 15 jaar gelukkig getrouwd en nu zo'n 6 jaar een bezige quilter. Naaien leerde ik dus pas toen ik leerde quilten. Maar knopen aanzetten doe ik nog steeds niet..... ;-))))

Judith zei

hahaha nou wie weet over een paar jaar. leuke foto van je gezin!prettig weekend!

Lori zei

Good looking family!! It looks chilly!!

Anoniem zei

Hier is het niet anders. Ik heb twee heren in huis, die wel hun mening geven. Maar vaders liever sport en zoonlief die vindt knutselen vreselijk. Maar dat ze al meedenken over de kleur, quiltpatronen en blokken is al heel fijn.

Aline zei

Trek het je niet aan. Wie weet, als ik het verhaal van Bianca lees, komt het vast nog goed.
Ik heb je een mailtje gestuurd!

Anja.M zei

Je weet maar nooit ! mijn moeder heeft nooit iets aan handwerk gedaan van wie ik het heb weet ik niet.
Zelf heb ik een zoon, dus quilten dat kan ik vergeten, maar hij helpt me wel met sandwichen als ik hem dat vraag is ook maar een paar minuten werk ;0) even het stof goed op elkaar leggen.

conny's quilts zei

Leuk en ook herkenbaar verhaal vertel je hier...mijn dochter (18) heeft geen interesse in welk handwerk dan ook...(wel om er onder te liggen als ze het koud heeft overigens...)en goede adviezen van man en zoons (ook 2)...helaas is aan hen niet besteed...dat kan ik beter aan vriendinnen vragen!

Anoniem zei

Haha! Dus bij jou ook? ;o)

Inge zei

Ik vrees dat met mij het quilten in de familie ook uitsterft. Niemand wil meedoen met mij, mijn dochter niet, mijn kleindochter ook niet. Zoon en kleinzonen, niks nada...... schoondochter en schoonzoon, ook niet. Jeetje, sneu hè LOL Manlief is gelukkig een trouwe supporter, dat wel. De kinderen en kleinkinderen vinden het allemaal wel OK, maar daar is ook alles mee gezegd. En lijd ik onder dit alles?? Nee hoor, echt niet! Ik quilt vrolijk verder en geniet!

Fijn weekend,
Inge

Marieke's 365 zei

Op een dag zijn ze blij dat ze het creatieve talent van hun ouders hebben geërfd... dan komen ze erachter dat zelf iets moois maken (bijna) net zo leuk is als korfballen.

Alda zei

Hallo jantine , leuk die huisje zou ik ook wel willen maken hahah