vrijdag 16 december 2011

Building houses from scraps

Toen Jeanneke haar plan voor een huisjesquilt de wereld in joeg was ik gelijk verkocht. Ik heb echt geprobeerd de verleiding te weerstaan maar het is niet gelukt ;-). Al snel was voor mij wel duidelijk dat ik het niet zou redden om deze huisjes met de hand te gaan naaien of het wel lukt met de naaimachine dat zullen we zien.
Met behulp van de foto en de aangegeven maat ging ik aan het tekenen in EQ7 en het huisje dat ik tekende leek erg op de foto. Ik kocht printerpapier speciaal voor Paper Piecing. Maar dat is een andere maat dan A4, dus dat was even puzzelen. Dankzij een cursist (dank je wel Marjolein) kwam ik er achter dat deze maat papier "letter" heet en bleek ik in EQ7 ook voor die maat papier te kunnen kiezen voor mijn printer. En kijk nou, in plaats van 2 huisjes op A4 passen er 4 huisjes op deze maat papier. Ik heb er een aantal geprint en in mijn doos met kleine snippers gestopt. Ik ben er klaar voor!
Ondertussen mailde ik Jeanneke of zij ook belangstelling had voor dit document... Samen concludeerden we dat ik inderdaad de juiste maten had genomen voor het huisje, toch wel leuk om te ontdekken dat mijn wiskundig oog het nog steeds niet laat afweten ;-).
Met behulp van de Nederlandse helpdesk van Procam (de verkoper van EQ7) kwam ik er achter hoe ik er een pdf van kon maken en zo kwam het dat Jeanneke vandaag een melding op haar blog maakte dat ik een pdf had voor de Paper Piecers onder ons.
Inmiddels heb ik meer dan 500 patroontjes verstuurd. Wil je ook nog? Ga snel naar het buildinghousesfromscraps blog en download de patronen, want ook de paper piecing patronen staan nu op het blog. En ga snel, want na 16 januari (het is verlengd, het was 1 januari) gaat de inschrijving dicht en de patronen er af!


When Jeanneke announced her plan building a quilt with houses in 2012 with a house a day I was sold. I have really been trying to resist, but I couldn't. Soon I realised I would never hand piece a house a day and I will see how far I get with the sewing machine! So with the little picture and EQ7 I tried to draw the house and print it as foundation piecing pattern. 
I bought paper piecing printer paper. It is a different size as usually used and sold here in Europe, we have A4 and I am told by one of my students this paper is called "letter". My printer was kind enough to accept it and since this paper it is a little bit wider then the A4 we usually have, I can print 4 houses on each sheet, which is great! Not so much paper to waist! I am all ready to start! Meanwhile I e-mailed Jeanneke if she would be interested in this pattern. Together we concluded I did indeed use the right sizes. I was quite proud my math eye hadn't left me!
With a little help of the Dutch EQ7 help desk I figured out how to export the file as pdf document and so it happened Jeanneke announced today I had the pdf for foundation piecing. If you want to join too, just go to the buildinghousesfromscraps blog and download the patterns you want, since the paper piecing patterns are there too. But be quick, you can join until the 16th of Januari (it is prolonged, it was originally the 1st of January). After that the patterns will be removed!

24 opmerkingen:

Pauline zei

Ik ben reuze blij met je initiatief en samenwerking met Jeanneke. Helaas kan ik je via de mail niet bereiken, hoogstwaarschijnlijk zit je mailbox weer vol met aanvragen.
Ik probeer het morgen nog wel een keer.
Hartelijke groet, Pauline

Jeanneke zei

Hoi Jantine,
nogmaals hartstikke bedankt dat je dit doet! Nu kunnen we nóg meer mensen blij maken.

Groetjes Jeanneke

Marianne G zei

Hoi Jantine,

Dankjewel voor al je moeite het huizen-patroontje om te zetten voor pp... Ik heb je al een mailtje gestuurd;)

Fijn weekend!
Marianne

Béa zei

Again something I would love to make with you, house is one of my favorite pattern. Please, can you send me your pattern, you already have my adress. Thank you Jantine.

marion zei

wow wat een huisjesvirus

anneke zei

leuk om zo gemeenschappelijk bezig te zijn en daaraan je bijdrage te leveren.
veel plezier!

inge zei

ik ben niet gevallen voor het huisjesvirus, heb te veel andere dingen die ik moet afwerken. maar ik ga het met veel plezier vanaf de zijlijn volgen!

Mistea zei

Enjoy your little houses.
Looks like lots of players will be making little or big villages next year.

Gerreke zei

Ha wat ontzettend leuk. Dat is toch geweldig dat je zo mensen blij kunt maken of niet dan!!! Succes met de verwerking van de mailtjes of beter gezegd het blij maken van mensen!

Klaske zei

Bedankt Jantine!

Anoniem zei

Da's lief van jou Jantine!
Maar nee bedankt, ik ga ook supporteren van de zijlijn!

Hilde zei

Hoi Jantine, hartelijk dank voor het toesturen van het PP-paroontje! Ik zal het hier in Brazilië weer verder verspreiden zo goed en zo kwaad ik dat kan ik portugees. Dat kan Sandra veel beter ;)

A3jana zei

Dank je wel voor het toesturen van het PP patroon! Ik was al ook al aan het tekenen geslagen en had het zelfde idee als jij, maar een pdf-je is veel gemakkelijker ;-)

Voor het hexagon en/of vingerhoedjes virus was ik immuun, maar huisjes.....daar kon ik niet aan ontkomen! hihi
groetjes, Adrie

hOUSE ON cHURCHLANE zei

Ha Jantine, leuk en heel lief dat je dat PP patroon met ons wilt delen. Ik kan alleen niet via je profiel je mailadres achterhalen ik heb nl geen ouolook, zou je me dat willen mailen aub??roet Petra

Jantine zei

Petra, je kunt me mailen op urbanstylejantine at gmail dot com. Je staat op no reply en ik kan in jouw profiel jouw emailadres ook niet vinden!

Annemieke zei

Echt super! Dank je voor het bestandje. Ik vond nog een pak 'fundation' op 'letter' formaat in de kast en inderdaad gingen er 4 huisjes op een vel. Het vreemde spul (een soort stevig tissuepapier) ging heel goed door de printer.
Ik heb er echt zin in!
Groetjes
Annemieke

Anoniem zei

Lovely blog, can you please send me the pdf pattern for paper piece. I would love to join in the fun. thank you elizabeth easwinney@csuchico.edu

Rosa zei

I`d love to sew my houses with you pattern.
Can you send the pdf pattern ,please?Thanks so much

Merry christmas

Jackie zei

Hello Jantine,
I would like to have a copy of your pattern.
Please email to:
mysamplerhouse@yahoo.com
Thank you.
Jackie

Shirley zei

Jantine, heel graag ontvang ik van jouw het pdfje, want ik heb ook nog zo'n stapel van dat papier liggen. Wat goed dat je dit heb uitgepuzzeld!

Anoniem zei

Jantine, I couldn't get your email to work. Any chance you could email the pdf file to me at pbstrand@msn.com? Thanks so much!
Beth

Anoniem zei

Would love the pattern too ;-)
cdb007@shaw.ca

Thanks bunches!

Rhonda D. zei

Hi! I would love to get a copy of your pdf pattern for the paper
piecing of the houses. Thank you so much!

wigglypup2@yahoo.com

Quiltswaen zei

Ohhh nu snap ik het, ik ben gister begonnen om mijn eerste huisje uit te proberen op paper piecen maar het lukte maar niet....maar het patroon is in drie losse delen. Dat kon ik er niet uit opmaken...sorry ik ben nog maar een beginnende quilter.