dinsdag 1 november 2011

Brownies

Wij vinden de kleuren in het deeg zo mooi als het half gemixed is. We love the colours in the dough when it is half mixed.

100-200 gram pure chocola
200 gram boter
300 gram donkere basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
250 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel (hiermee wordt het iets luchtiger)
puntje zout
1 ons walnoten

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 180-200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier, aan de zijkanten omhoog laten steken. Breek de chocolade in stukjes en smelt de boter en chocola (kan in magnetron). Voeg suiker en vanillesuiker toe en klop goed! Klop nu de eieren er één voor één goed door. Doe nu de bloem of zelfrijzend bakmeel en zout er bij. Schep met een lepel de walnoten er bij en verdeel het geheel over de bakplaat. 25-30 minuten in de oven, het mag vanbinnen nog kleverig zijn!

Het is ook erg lekker om na het mixen van het deeg er kleine stukjes witte chocola doorheen te doen of te eten met een bolletje vanille-ijs! 
(Shirley, je ziet, ik gebruik je recept nog steeds!)

100-200 grams of dark chocolate 
200 grams of butter 
300 grams dark brown sugar 
2 sachets of vanilla sugar 
2 tsp baking soda 
4 eggs 
250 gr. flou
tsp salt 
1 ounce walnuts 

Preparation: Preheat oven to 180-200 degrees. Cover the baking tray with parchment paper. Break the chocolate into pieces and melt the butter and chocolate (you can use the microwave). Add sugar and vanilla sugar and beat well! Beat the eggs one at a well. Add the flour, baking soda and salt in. Stir with a spoon the walnuts in and spread all over the baking sheet. 25-30 minutes in the oven, the inside should still be sticky! 

Idea:after mixing the dough, mix small pieces of white chocolate or eat it with a scoop of vanilla ice cream!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, idd mooie foto. Ik vind ze zo lekker om te eten!

Petra zei

lekker!! dank je voor het recept...ga ik snel maken. Groetjes, Petra

Judith zei

zo dat is lekker!

Anoniem zei

Hey! Waar is de 'affo'? ;o)

Inge zei

Dat beslagje ziet er inderdaad al lekker uit. Als ik verder lees, krijg ik spontaan zin in brownies. Volgende keer dit eens proberen met de jongetjes, zij houden én van chocola én van cake en vooral ook van BAKKEN!

Groetjes,
Inge

Aline zei

Het ziet er geweldig uit. Beter en mooier dan een home-madepak van de supermarkt.
Was het ook lekker?

Shirley zei

Ik krijg acuut zin er in, oei. Volgende keer moet je rietsuiker nemen, dan worden ze iets smeuiiger binnenin, iets kleveriger, mmmmm.