donderdag 5 mei 2011

Pols speldenkussen

Weet je nog deze winter, de speldenkussen ruil? Naar aanleiding daarvan heb ik meteen blog vriendin aan de andere kant van de wereld een privé speldenkussen ruil gedaan. Inmiddels is mijn speldenkussen aangekomen, hij valt erg in de smaak en kan ik eindelijk aan jullie laten zien wat ik verzonnen heb. Ze vroeg om een pols speldenkussen en dit heb ik voor haar gemaakt. Deze hexagonnetjes waren 3/4 inch en wat mij betreft was de maat van het speldenkussen TOP!
In de hexagonnetjes aan de onderkant (behalve de middelste waar de band aan bevestigd is) zit een stukje paternoplaat zodat ze zich niet hoeft te prikken. Helaas is tijdens het draaien één stukje paterno verdwenen, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats ;-).
Remember the pincushion swap this winter? That made me e-mailing with a blogging friend on the other side of the world and we got us into a private pincushion swap. Her biggest wish was a wrist pincushion, so I got her one. I used 3/4 inch hexagons and I relally think that is the perfect size for a pincushion. I incorporated little paterno hexagons underneath (except for the middle one where the strap is attached) so she won't hurt herself using it. Unfortunately one of the hexies disappeared while turning it, so she will have to be a little careful still.
 
Nu hopen dat de postbode vanaf de andere kant ook zo snel zijn werk doet...
Now I hope the postman on the other side will do his work very quick too...


11 opmerkingen:

Lori zei

That is wonderful. Lovely and practical!

marijke's crea zei

Wat is hij leuk geworden en mooi van kleur, ben benieuwd wat jij er voor een krijgt!
fijne avond,
groetjes Marijke

qm zei

dat is een mooi speldenkussen en je steekt er ook niet snel naast.mooi formaat!daar zal je blogvriendin heel blij mee zijn.
groetjes

Monique zei

Wat een ontzettend leuk projectje en wat een heerlijk mooie kleuren heb je gebruikt. Ze zal er vast blij mee zijn.

Zit er trouwens heel hard aan te denken om even snel naar de opening van De Quilthoeve te komen. Jij bent zeker ook wel aanwezig?

marion zei

wat een gaaf speldenkussen en het labeltje maakt het erg af......

Kris zei

So, so pretty! Lovely colours too. Just perfect!!!

Heidi zei

Just beautiful and I a sure she loves it. The fabrics you used are wonderful.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Sarah zei

Oh she looks BEAUTIFULLLLLL.... Love the colours and hexies! (wink)

Judith zei

Die is zeker mooi geworden! handig ook zeg om je pols.

teresa zei

What a perfect pincushion. I just love it Jantine... you are so clever xx

Mari'an van Loon zei

Wil wil voor mij zoiets maken, wel wat hoger en zonder harde elementen. Dus: een zacht element aan een zacht polsbandje. Bedoeld om bij het autorijden aan de binnenkant van mijn pols te dragen zodat mijn pols zo op mijn knie kan steunen bij het sturem. Ideaal bij reuma. Ik heb ik nu een paraplu tussen liggen, maar dit zou een betere, veilige oplossing zijn. Ik kan het niet zelf. Wie helpt? Maten volgen dan

Vriendelijke groet,
Mari'an