maandag 13 september 2010

Kast (MMHM 22)

Al jaren staat er bij ons bijna chronisch een naaimachine op het hoekje van de tafel. Dat nam toch heel wat ruimte in en zeker met eten moest ik alles aan de kant schuiven. Dat begon ik een beetje zat te worden. Maar nog een extra tafel of bureau langs de wand zat er niet in en niet beneden naaien is ook geen optie, dan gaat mijn productiviteit met sprongen naar beneden.
Since years there is a sewing machine almost permanently on the table. It took a lot of table space and I had to put all aside when we wanted to eat. It started to irritate me more and more, another desk on a wall was not an option and not sewing downstairs is a good idea neither I wouldn't get anything done anymore.
We hadden een oude secretaire (soort bureautje) in de kamer staan. Ik heb geprobeerd daarop te naaien, we hebben geprobeerd daarop te computeren maar beide was ergonomisch niet verantwoord. Met pijn in ons hart hebben we besloten hem dan maar te verkopen en een nieuwe kast te kopen voor de PC.
We had an old desk in our living room we both didn't want to say goodbye to. I tried sewing on it, we tried using the computer on it, but it both didn't work as it was the wrong size and height. With pain in our harts we have decided to sell it and buy a new cupboard for our PC.
Deze kast bestelden we op maat in mei. Het is een kast gemaakt in Indonesië van gerecycled teak hout en dat duurt dan wel even voor hij klaar is. De secretaire verkochten we begin juli, denk je maar eens in wat een troep in de kamer dat oplevert!
We ordered this cupboard in May. It is custom made in Indonesia, out of recycled teak, so it took a while. Meanwhile we sold the other desk, so imagine the mess we lived in!
In augustus werd de nieuwe kast geleverd, maar er bleken fouten te zijn gemaakt, de indeling klopte niet met de tekening waardoor de printer niet paste waar wij hem hebben wilden, kast naar de winkel, daar in de werkplaats hersteld en afgelopen week weer geleverd. Nog steeds was niet alles goed, de timmerman is vrijdag nog eens hier langs geweest en nu staat hij er dan en is helemaal in gebruik!
We zijn er super blij mee!
En... ik heb mijn eigen naaihoekje en een grote tafeloppervlak om lekker te rommelen en te eten.
When in August the cupboard was finally delivered a few things were wrong, so back to the shop it went. Now it is finally hear again and we are very happy with it!
And... I have my own sewing spot and a huge table to work on or eat!

10 opmerkingen:

Margeeth zei

Oeps, dit verhaal van eerst verkopen en dan kopen en dat het dan niet goed is dus terug moet ook komt mij bekend voor. Alleen was het bij ons de eettafel, de nieuwe zou op voorraad zijn en was dat niet en vervolgens bleek het bestelde exemplaar ook nog eens beschadigd te zijn en moest er dus een nieuwe worden besteld. Zucht. Gelukkig duurde het bij ons minder lang, maar 3 weken zonder eettafel is toch niet echt briljant met een gezin met opgroeiende kinderen.

Kris zei

Yay for your own sewing space!!! It's so important I think!

Rina zei

Wat een ontzettend mooie kast hebben jullie gekocht, helemaal mijn stijl.En ook hier gaat het met leveringen niet altijd in 1 keer goed.

Anoniem zei

Heerlijk toch zo'n eigen hoekje. Je hebt wel een mooie naaimachinemat, ga je nu ook een bijpassende hoes maken?

Hubertine zei

Ken het probleem van het naaien aan een te krappe eettafel! Wij hebben dat opgelost door een hele grote eettafel van 2.25 x 1.00 te kopen! Nu blijft regelmatig op de ene hoek de naaimachine e.d. op de tafel en eten wij aan de andere kant. Maar jij hebt wél een hele mooie handige kast!

anneke zei

mooie praktische oplossingen zo en veel bergruimte erbij.
maar gedoe geeft het altijd, nou ja dan nu maar extra genieten.

groeten

qm zei

Als het dan ook eenmaal klaar is... heb je er weer veel plezier van.

Wendy zei

Heee, deze indeling had ik zelfs niet bedacht, super joh komt je kast veel mooier uit he?

Liefs, Wendy

Anoniem zei

Een tafel om aan te eten en aan te werken is bijna onmogelijk. Fijn dat jullie het op kunnen lossen.
Lekker naaien maar.

Inge Slaats zei

Pracht van een kast, Jantine! En wat lekker een eigen plekje in de kamer, waar je naaimachine kan blijven staan. De mat eronder vind ik nog steeds jaloersmakend gaaf!

Groetjes,
Inge