donderdag 26 augustus 2010

Time management

Jullie zullen al gemerkt hebben dat het relatief rustig is op mijn blog. Niet dat ik niets te delen heb... het lijstje met onderwerpen waarover ik wil bloggen wordt steeds langer. Maar de tijd... Ik merk dat het schrijven van een blog in Nederlands en Engels gewoon net even wat meer energie kost dan in één taal. De foto's op de juiste plek, de tekst op de juiste plek geknipt en geplakt. Ik heb besloten dat ik liever wat minder vaak blog dan één van beide talen te moeten laten schieten.
Maar dan al die andere blogs die ik lees. Daar gaat me wat te veel tijd in zitten. Ik heb al mappen gemaakt met vrienden, dagelijks, maandag en donderdag en alleen op die dagen kom ik bij de betreffende blogs langs. En eigenlijk zijn het er nog steeds veel te veel. Nu zit ik te denken... zal ik al mijn links weggooien en kritisch nieuwe verzamelen? Maar ik ben zo bang dat ik dan mensen of blogs vergeet of kwijtraak die ik echt wil blijven lezen. Af en toe gooi ik een link weg, maar dat schiet ook niet op. HELP... ik weet het niet meer. Maar er moet iets gebeuren, anders blijft er geen handwerktijd meer over.
Over timemanagement gesproken... ik heb me laten verleiden door Jeannet's pincushion swap. Die kon ik echt niet weerstaan. De wachtuurtjes van zwemles zijn uitstekend om iets kleins in elkaar te draaien, borduren of zo... (Deze verleidelijke foto is van Jeannet)
You may have noticed that I am relatively quiet on this blog. It is not I don't have anything to share. My list with possible topics gets longer and longer. But the time... I find that writing my blog in two languages takes just some more energy and time that doing it in one. With all the editing and putting pictures in the right places... I have been thinking about skipping one, but no, I can't. So this means I rather blog less often then skipping a language. 
And then all those blogs I read. There are just too many and they consume too much time. I use bloglines and I made several maps already, like friends, daily, Monday and Thursday and try not to read blogs on other times. But still... There are too many. I even thought about just throwing away everything and build up a new list, but I just can't. I am too afraid losing interesting blogs or leaving out people I do want to follow... Throwing away a link here and there is what I tried recently, but it didn't work either. HELP I don't know what to do, but I have to do something... there is no sewing time left this way...
Speaking about time management. I couldn't resist Jeannets pincushion swap. All those waiting hours at swimming will be good for some stitchery, cross stitch or whatever I will decide to do... (This is Jeannets tempting picture)

9 opmerkingen:

Margeeth zei

Een heel herkenbaar probleem, ik merk zelf ook dat dat tweetalig bloggen wel heel tijdrovend is. Ik heb het zelf opgelost door de Engelse versie wat summierder te schrijven, ik ben per slot van rekening Nederlandse en het Engels is maar extra.
Wat betreft het volgen van blogs, gebruik jij een reader (zoals google of bloglines)? Ik lees alles in de reader, dat kost veel minder tijd, je ziet dan gelijk waar er iets gepubliceerd is. En verder ben ik rücksichtloss in mijn beheer daarvan, alles waar ik maar even over twijfel wordt zonder pardon gewist.

Marie-Thérèse zei

Hé, dat is goed idee van die mappen voor een bepaalde dag. Dat ga ik ook proberen.

Wat betreft die twee talen: dat heb ik vroeger ook gedaan en vond het erg veel werk, omdat je in feite één van de talen zit te vertalen. Daarom heb ik gekozen voor het afwisselend schrijven (in mijn geval Nederlands - engels - duits). En dat schrijft veel prettiger, omdat je jezelf dwingt om in de taal waarin je schrijft te denken op dat moment.

De degelijke huisvrouw zei

Ik heb ook al zo'n enorme lijst met blogs. Ik lees tegenwoordig ook lang niet alles meer. Ik merk dat ik meer 'scan' of het op dat moment interessant is en past waar ik me op dat moment mee bezig houdt. Is dat niet het geval dan scroll ik door, is het wel het geval dan vink ik in bloglines aan dat het nieuw moet blijven. Dat zijn dan van die blogs die ik op zondagmiddag lekker uitgebreid ga zitten lezen.

Die swap ziet er heel leuk uit. Speldenkussens zijn zooo leuk. Maar er staat nog heel veel op mijn to-do-lijst dus ik geloof dat ik hem helaas toch maar laat schieten.

Judith zei

Ja ken het probleem, ben langzaam mijn links aan het uitdunnen en dat werkt wel, langzaam wordt de lijst iets korter en hou ik tijd over voor andere dingen.

Miranda zei

hahaha, ook voor mij heel herkenbaar....ook ik probeer minder te lezen, maar betrap mezelf met grote regelmaat dat ik toch overal weer terecht kom....ook spreek ik mezelf zo nu en dan ernstig toe dat het minder moet.....en zo nu en dan helpt het echt! ......ok....voor zolang het weer duurt...het is ook zo heerlijk om even weg te zijn uit de huiselijke sfeer ......op naar het zalig makende quiltblog van die en gene. Succes met het zoeken van een oplossing....een ding is zeker, ik zoek mee!

qm zei

het is inderdaad erg herkenbaar.
maar er wordt ook zoveel moois gemaakt en voor ik het weet dan zit ik weer iemand te volgen;)
suc6

anneke zei

ja, je vergeet soms dat het schrijven van een blogje vaak ook behoorlijk tijdrovend is; vaak houd ik daar niet genoeg rekening mee. En voor blogsurfen moet je jezelf echt tijd gunnen en als dat er niet is, is dat er niet.

Anoniem zei

OOO toch wel lief dat je mij niet gelijk geschrapt hebt want ik red het ook niet meer overal te reageren.
Dus hier al een tijdje niets gezegt !!;-))

OOO jij maakt allemaal regeltjes zelfs . Ik ga op gevoel en klik aan wie ik tegen kom tot mijn tijd weer op is en dan probeer ik wel de volgende keer bij anderen te reageren.
dus ook een beetje 'omstebeurt', net als bij een spelletje !!;-))

(((zwaaii))).. marian'ne m

Kris zei

Hi Jantine!
This is a difficult thing. You should just blog in dutch I think. I love that you have the google translator at the top of your blog and if you have a dutch only post I press the translator button so I can read it. It's not as good as your english (which is VERY good!), but I still know what you are talking about. If blogging in dutch only means you could post more often I think you should do that!

I have trouble finding the time to catch up with all my favourite blogs too. Your system sounds like a good one. I might try that too!