maandag 12 oktober 2009

Op stap

Mijn quiltvriendin sinds jaren is aangestoken en heeft de stap naar een eigen weblog gemaakt. Ga je even kijken bij Wendy? My quilting friend for years has taken the step to her own weblog? Please go and have a look at Wendy's weblog. 


En heb je deze site al gezien? Van Sarah Fielke, een van de schrijfsters van Material Obsession... Ga even kijken en schrijf je in voor de nieuwsbrief. En als je dan doorklikt naar haar weblog, kun je ook nog meedoen aan een leuke give away. Have you seen this website, of Sarah Fielke, one of the auteurs of Material Obsession? You can register for the newsletter. And if you go to her weblog you can win some lovely fabrics.


Waarom een plaatje van de trein? Dit weekend zat ik daar voor het eerst weer in sinds tijden. En jongens, wat heb ik genoten! Het was een weekendretour naar Groningen, bijna drie uur heen en drie uur terug de volgende dag. Daar ging ik dan, er helemaal alleen op uit voor een vrijgezellenfeestje. Het feestje was geweldig, maar de reis ook. Ik vond het genieten, helemaal alleen in de trein, voelde me weer een beetje jong, als student reisde ik veel met dat ding.

Tegenwoordig hebben ze stiltecoupés, dus studieboeken in de tas en reizen maar. Ik heb er twee gelezen tijdens mijn reis en ook nog heerlijk een stuk in een roman. Maar even over die stiltecoupés. Het is duidelijk dat niet iedereen weet wat de bedoeling er van is. De heenreis zaten er twee dames zachtjes te kletsen. Maar als de rest stil is, dan ga je dus automatisch meeluisteren. En dan valt studeren niet mee, zeker niet als je dat al tijden niet hebt gedaan. Dus bij Utrecht van plek veranderd. De trein gaat daar de andere kant op en ik kan alleen vooruit rijden, dus dat was een goed excuus om stoeltje te wisselen.

Helaas, valse hoop op stilte? Er kwamen nieuwe mensen in de trein die zo mogelijk nog harder gingen zitten praten. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben er op afgestapt. De twee oudere dames keken mij vriendelijk doch verdwaasd aan en leken te denken dat ik gek was. Ondertussen kwam de conducteur binnen en die keek verbaasd naar mijn lege plaats. Ik liep terug en vertelde wat er gebeurde. Daarop verhief hij zijn stem en heeft hij de huisregels luid en duidelijk nog eens uitgelegd aan alle passagiers. In de stiltecoupé is het stil, daar mag je zelfs niet fluisteren. Dank u wel, meneer de conducteur, dank zij u had ik in Groningen mijn eerste studieboek uit! Why a picture of a train? I went on this train for the weekend, all on my own. I enjoyed the party why I undertook this trip, but I liked the trip a lot too. It reminded me of old days, when I was a student, I used to travel a lot. It made me feel young again. We have special wagons where you have to be silent. It took some convincing for my fellow travelers, even though it had signs with stilte/silence and even a pictogram, but once it was quiet I enjoyed some study time. I have read two books!

5 opmerkingen:

Mama Monique zei

Sjonge, wist niet dat dat inmiddels ook al bestond. Zou voor mij ook een goede zijn, al was het dan niet voor de studie, meer voor de euhh ... rust ;o)

Wendy zei

Wat lief Jantine, dat je mijn blog vermeld.....XXX

Levin (and Emily) zei

I've been catching lots of buses lately - to get to my place of study and I love it - just sitting and being still - not having to talk or think - it's bliss.
What are you studying?
l
x

Cybele's patch zei

Heerlijk dat reizen per trein en je hebt gelijk dat je van een stilte coupe ook echt een stilte coupe hebt gemaakt.

quilting Jeannet zei

Wat een leuke ervaring Jantien, ik ken dat gevoel van dat treinen in mijn studententijd, alleen waren er toen nog geen stiltecoupées.

groetjes, Jeannet