zondag 17 augustus 2008

Wat Tsjech je?
We zijn er weer! Terug van drie weken Tsjechië. Weer een ander stuk van het land gezien! We gingen eerst twee weken met ons eigen gezin naar de grens met Slowakije, Moravië. We hebben de eerste nacht doorgebracht in Praag in een schitterende 5 persoonskamer in een Pension vlak bij het centrum! Een kamer van zeker 5 meter hoog met beneden een 2 persoons en een 1 persoonsbed en een verdieping er in gebouwd met nog een 2 persoonsbed. De tweede dag was het nog maar 300 kilometer verder, maar in Tsjechië rijd je niet meer dan 50 kilometer per uur! We parkeerden onder bij de weg en moesten dan nog 10 minuten klimmen door het bos, (op de foto dalen we af) een behoorlijk steil weggetje. De eigenaar bracht onze bagage met de tractor omhoog. De douche was een handdouche aan de wastafel voor de wc, er was een houtkachel in de sauna. Maar verder een heerlijk rustig plekje! Dit deel van Tsjechië is schitterend!
Veel orchideeën, paddestoelen en vogels. Wat dacht je van ooievaars gewoon langs de weg in de wei?


Na twee weken verkasten we naar het westen van Tsjechië om nog met vrienden en hun vier kinderen een weekje door te brengen. Groot was de pret toen de oudste twee dezelfde schoenen bleken te hebben. Ook deze week was een groot succes, zie foto's! We hebben heerlijk gewandeld, ruïnes beklommen, de kids hebben heerlijk in de beek achter het huis gespeeld, spelletjes gedaan enzovoort. Tsjechië heeft ons hart gestolen, we komen zeker nog wel eens terug!!!


2 opmerkingen:

Sandra zei

Het ziet er geweldig uit. Dat de kinderen het naar de zin hadden 'straalt' ervan af. Hoor ik de rest van de vakantieverhalen bij een kopje koffie :0)

Margit zei

Ziet er inderdaad heerlijk uit, Jantine. En niet alleen dezelfde schoenen, maar ik zie Davids zwembroek ook nog een keer, toch?